Vad är ryggstöd?

Ont i ryggen

Ont i ryggen? Varför får vi människor ofta ont i ryggen och vad kan orsaken vara till all ryggont? Människan använder sig av ryggen konstant här i livet, som individ tänker man inte på detta direkt. När vi står upp, promenerar, joggar, gymmar, tränar, arbetar, handlar och bära upp saker osv.. då arbetar ryggen. Det är inte bara händerna, armarna, benen, fötterna eller axlarna som arbetar utan ryggen arbetar också.

Vi skadar oss ofta i ryggen på grund av att vi inte rör oss på rätt sätt eller rättare sagt vi använder inte oss av dom rätta rörelserna för ryggen. Det här exemplet är ett av dom vanligaste som sker i vardagslivet t.ex. man är ute och handlar på Ica eller coop osv.. efter shopping turen så går man till kassan och betalar sendan kommer man till det jobbiga och det är att bära matkassarna till bilen, till bussen eller direkt hem. Det är vid det här momentet många gör fel och det är att man lägger all vikt på ryggen och då skadar man sig. Man skall böja lätt på knäna och sedan bära upp matkassarna och då lägger man inte stor vikt på ryggen. Testa detta så kommer ni märka att det underlättar jätte mycket och man undviker ryggskador. Att bär fel resulterar oftast till ryggskott, ryggont osv..

Skadar man ryggen så bör man söka upp vård/behandling snabbt för att undvika större skador och resulterar till bestående men i livet. Detta vill man självklart undvika, du vill inte gå runt resten av livet med smärta i ryggen.

Att ha ont i ryggen konstant är inte roligt och detta kan undvikas med hjälp av behandling eller hjälpmedel såsom ryggstöd.

  • Behandling: Man kan man besöka en Leg.Kiropraktor, Leg.Naprapat eller en Leg.Sjukgymnast alla dessa kan hjälpa dig med ditt ryggproblem.
  • Ryggstöd: Du kan även köpa ett ryggstöd som du har på dig när du tränar, arbetar, handlar eller om du skall utföra någon form av rörelse som resulterar att du använder dig av ryggen.

Det finns olika sorters ryggstöd idag.. Här är några av dessa..

Mer om vad ryggstöd kommer i vårt nästa blogg inlägg!

Välkommen till Ryggstöd.net för mer information!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *