Ont i korsryggen är något som kan uppstå i samband med övrig värk i ryggen. Ofta är det något som går över av sig självt. Att ha ont i korsryggen kan kännas på olika sätt, så som molande värk som inte vill gå över så väl som en skarp smärta eller en smärta som är stickande och brännande. Det är inte ovanligt att få ont i korsryggen så väl som ländryggen, och det utan uppenbar orsak. Det kan handla om en muskelkramp så väl som slitningar i ligament eller muskler. Det kan även bero på trasiga diskar, diskbråck eller vad du har för form på ryggraden. Andra orsaker till att det kan göra ont i korsryggen kan bero på njursten, njurinfektion, artrit, graviditetsrelaterade problem med mera. Om din smärta i korsryggen inte ger med sig inom en vecka på egen hand så är det viktigt att du kommer i kontakt med vården.

Behandling av ont i korsryggen

Många gånger går smärtan över av sig självt inom en vecka eller två. Se till att vila så väl som att låta bli allt för krävande fysiska aktiviteter. Kyla så väl som värme kan ge lindring. Du kan även testa att använda dig av ett ryggstöd. Har du ont i korsryggen samt får feber, svullnader, rodnader eller annat så är det viktigt att söka vård. Om din smärta uppstår i samband med att du ramlat, slagit dig, fått ett slag, eller om din smärta stadigt förvärras, så är det även här en god idé att kontakta en läkare.

Få hjälp av en kiropraktor

Om du har ont i korsryggen så kan du även få hjälp via en kiropraktor, då det kan vara så att du har behov av rehab-övningar. De kan även ta reda på bakomliggande orsaker till att du har ont i korsryggen. Bland annat kan det bero på att du har ett snett bäckenben, eller kortare muskler. För en del kan det även hjälpa med massage.